EventdiaryCenter
Nincs aktuális esemény.
Projektismertető
Projektadatok PDF Nyomtatás E-mail

A projekt neve:
SZiENCE4YOU – Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen

Projektazonosító:
TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0011

A projekt időtartama:
2009. október 1. – 2011. október 31.

Kedvezményezett:
Széchenyi István Egyetem (Konzorciumvezető)
Universitas-Győr Nonprofit Kft. (Konzorciumi partner)

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
87.975.000.- Ft

A projekt teljes költsége:
103.500.000.- Ft

 
A projekt célja PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs eredményeit megismertetni a hazai és nemzetközi közvélemény, ezen belül kiemelten a gazdasági szektor és a továbbtanulás előtt álló fiatalok minél szélesebb körével.

A projekt megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy erősödjön az intézmény műszaki, társadalom- és egészségtudományi területeken elért sikereinek elismertsége, fokozódjon a társadalom, ezen belül kiemelten a helyi közösségek érdeklődése a különböző tudományterületek iránt, valamint hasznosuljanak az elért tudományos eredmények.

A fejlesztés elemei:
- Tudományos adatbázisok fejlesztése, egységesítése, nyilvánosságának biztosítása és kommunikálása
- Tudományos rendezvények szervezése és lebonyolítása, előadások közzététele képi és hang formában
- Tudományos témák, publikációk és tudományos diákköri munkák feltételeinek fejlesztése, tehetséggondozás

 
A projekttevékenység bemutatása PDF Nyomtatás E-mail

A projekt első fázisa a Széchenyi István Egyetem tudománykommunikációs stratégiájának megalkotását és megvalósítását foglalja magában. Kiemelt fontosságú ugyanis a partnerek számára megismerhetővé tenni az egyetem képességeit, amely által minél többen felismerhetik az intézmény által kínált együttműködési lehetőségeket. Ez a feladatcsoport három pillérre támaszkodik.

A tartalomfejlesztés körébe tartozik az egyetem tudományos eredményeit bemutató kiadványok elkészítése, illetve mindezek kommunikációs felületének biztosításaként egy internetes portál létrehozása, amely az egyetem tudományos kirakataként fog működni. Rendszerezett, praktikus keresési feltételekkel ellátott adatbázisok jelentik a digitális tudástár alapját. Itt lesz elérhető az egyetem megújuló publikációs adatbázisa, egy elektronikus nemzetközi tudományos folyóirat, az intézmény éves K+F jelentése, egy kutatási katalógus, valamint megtekinthetőek lesznek az újonnan születő tudományos diákköri dolgozatok.

A projekt fontos célcsoportját jelenti a lehető legszélesebb értelemben vett közvélemény: az egyetem oktatói több szemeszteren át tartó, közérthető nyelvezetű, érdekes előadássorozatok keretében vezetik be a hallgatóságot a tudomány színes világába. A középiskolás korosztály tagjai a jUNIor Egyetemen való részvétellel új ismereteket szerezhetnek, egyben későbbi tanulmányaik lehetséges helyszínével is megismerkedhetnek. A tudomány iránt érdeklődő közvéleményt a Széchenyi Tudományos Est előadásai várják, amelyek során az élet számos területét érintő kérdésekre adnak választ a SZE-Győr oktatói. Emellett a projekt során négyszer kerül megrendezésre a Kiskutatók Napja.

A hallgatói tehetséggondozás terén is fontos lépéseket tesz az egyetem: Tudományos és Innovációs Verseny kerül meghirdetésre, szakkollégiumok, doktori iskolák és további szakmai szervezetek munkáját támogatja a projekt, valamint nemzetközi Tudományos Diákköri Konferencia kerül lebonyolításra – mindezen feladatokba a PhD-hallgatókat is bevonják a szervezők.

 
Projektszervezet PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Dőry Tibor
szakmai vezető
a Tudásmenedzsment Központ igazgatója
96/503-400/3386

.

Ivány Viktória
projektmenedzser
96/503-405

Gonczlik Andrea
projektasszisztens
96/613-708
Tóth Eszter
az Universitas-Győr Nonprofit Kft.
ügyvezető igazgatója
96/503-457

Kérdéseivel, észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!