Kérdőív - Tudomány Győrben Mindenkinek

EventdiaryCenter
Nincs aktuális esemény.
Einstein utódját keresik Győrben PDF Nyomtatás E-mail

"Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi" – vallotta magáról a világ talán leghíresebb tudósa, Albert Einstein. Az ő gondolatára alapozva rendezik meg 2010. szeptember 24-én, pénteken délután a Széchenyi István Egyetemen a Kutatók Éjszakáját.

Az összeurópai kezdeményezéshez ötödik alkalommal csatlakozik a győri intézmény, amelynek egyre népszerűbb programja a Kiskutatók Akadályversenye. Tavalyhoz képest megduplázódott a jelentkezők száma: közel ezer kísérletező kedvű diákot várnak a rendezők.

Az általános iskolai és középiskolai osztályok számára szervezett tudományos vetélkedő 14 órakor veszi kezdetét.

A csapatoknak kreatív, korosztályuknak megfelelően összeállított feladatokkal kell megküzdeniük, amelyek révén számos tudományterülettel ismerkedhetnek meg a tanulók, felnőttek felügyelete mellett felfedezve az egyetem laborjait és egyéb érdekes helyiségeit.

A legjobbak "kiskutatói" címet nyerhetnek el az eredményhirdetéskor.

A Kiskutatók Akadályversenyéhez kapcsolódva 16 órakor nyitja meg kapuit az egyetem (régi) aulájában és az egyetemi csarnok melletti sportpályán a Tudományos Játszótér, ahol minden érdeklődőnek lehetősége lesz próbára tenni tudását, készségeit.

Néhány érdekesség a kínálatból:
- Vízrakéta-repítő verseny
- "Trükkös kerékpár"
- Repülőgép-szimulátor
- Nobel-díjas on-line játékok
- 3D LED TV élőben
- Mégis, mozog a Föld? (Foucault-inga)

Az ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A rendezvény a Széchenyi István Egyetem, valamint az Universitas-Győr Nonprofit Kft. szervezésében, a TÁMOP 4.2.3-08/ 1-2008-0011 számú, "SZIENCE4YOU Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen" című projekt keretében valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

(Forrás: kisalfold.hu)